Kuchař 65-51-H/01

Tříletý obor vzdělání zakončený závěrečnou zkouškou. Absolventi získají výuční list.
 Obsahem teoretického vyučování jsou všeobecně vzdělávací předměty - český jazyk, cizí jazyk, občanská nauka, matematika, chemie, základy ekologie, tělesná výchova a odborné předměty - společenská výchova, hospodářské výpočty, ekonomika, potraviny a výživa, technologie, stolničení, zařízení provozovny, výpočetní technika a technika administrativy.
Absolvent učebního oboru splňuje tyto požadavky:
  • umí posoudit potraviny z hlediska jejich kvality a vlastností pro technologické zpracování
  • ovládá skladování a ošetřování potravin, dělení a porcování
  • umí připravit běžná i technologicky náročná jídla teplé i studené kuchyně včetně moučníků a nápojů
  • zná zásady správné výživy i základy dietního stravování
  • umí sestavit jídelní a nápojový lístek i menu pro různé příležitosti
  • ovládá kalkulaci, vedení evidence a pohybu zboží, vyúčtování s hostem atd.
  • Možnost nástavbového studia - ukončeno maturitní zkouškou.
  • Nabídka zahraničních stáží v Itálii, Německu, Anglii.
Podívejte se na videoprezentaci oboru kuchař.
 
Pracoviště odborného výcviku:
  • Národní dům Prostějov o. p. s.
  • Hotel Tennis club
  • Restaurace Lázně
  • Hradební pivnice
  • Motorest Podkova Kelčice
  • Restaurace U tří bříz
  • Centrum sociálních služeb Prostějov
  • Školní cvičná kuchyň
 
Edit Album Re-Order the Album Images

Kuchař

Kuchař

  • foto-006G.jpg
  • IMG_6057G.jpg
  • IMG_6583G.jpg
  • IMG_6584G.jpg
  • IMG_6586G.jpg
  • IMG_6590G.jpg
  • IMG_6591G.jpg
  • Obraz0322G.jpg
  • PC060575G.jpg
  • PC060579G.jpg