Tříletý obor vzdělání zakončený závěrečnou zkouškou. Absolventi získají výuční list.
Obsahem teoretického vyučování jsou všeobecně vzdělávací předměty - český jazyk, cizí jazyk, občanská nauka, matematika, chemie, základy ekologie, tělesná výchova a odborné předměty - společenská výchova, hospodářské výpočty, ekonomika, potraviny a výživa, technologie, stolničení, zařízení provozovny, výpočetní technika a technika administrativy.
Absolvent učebního oboru splňuje tyto požadavky:
- umí posoudit potraviny z hlediska jejich kvality a vlastností pro technologické zpracování
- ovládá skladování a ošetřování potravin, dělení a porcování
- umí připravit běžná i technologicky náročná jídla teplé i studené kuchyně včetně moučníků a nápojů
- zná zásady správné výživy i základy dietního stravování
- umí sestavit jídelní a nápojový lístek i menu pro různé příležitosti
- ovládá kalkulaci, vedení evidence a pohybu zboží, vyúčtování s hostem atd.
- Možnost nástavbového studia - ukončeno maturitní zkouškou.
- Nabídka zahraničních stáží v Itálii, Německu, Anglii.
Podívejte se na videoprezentaci oboru kuchař.
Pracoviště odborného výcviku:
- Národní dům Prostějov o. p. s.
- Hotel Tennis club
- Restaurace Lázně
- Hradební pivnice
- Motorest Podkova Kelčice
- Restaurace U tří bříz
- Centrum sociálních služeb Prostějov
- Školní cvičná kuchyň