Řezník, uzenář 29-56-H/01


Tříletý obor vzdělání zaměřený na výrobu, zakončený závěrečnou zkouškou. Absolventi získají výuční list.
 Obsahem teoretického vyučování jsou všeobecně vzdělávací předměty - český jazyk, cizí jazyk, občanská nauka, matematika, chemie, tělesná výchova a odborné předměty - biologie a anatomie, zpracování masa, výživa, ekonomika, strojnictví, práce s počítačem a technika administrativy.
Absolvent učebního oboru umí:
  • převzít, ustájit a jatečně opracovat skot, prasata, telata aj.
  • těžit a konzervovat veškeré vedlejší jatečné produkty
  • zpracovat maso drůbeže, ryb a zvěřiny
  • bourat, vykosťovat a třídit maso pro výsek i výrobu
  • solit, nakládat či jinak upravovat maso
  • zpracovat maso na polotovary, masné výrobky, masné konzervy
  • expedovat maso i masné výrobky
  • obsluhovat stroje pro dané technologie atd.

Pracoviště odborného výcviku:
  • Makovec a.s. - Kostelec na Hané, Držovice
Od školního roku 2010/11 je žákům oboru řezník vypláceno studijní stipendium.

Zde se můžete seznámit s pravidly pro poskytování stipendia.


 



Edit Album Re-Order the Album Images

Řeznik

Řeznik, uzenář, fotoalbum

  • IMG_4783_G.jpg
  • IMG_6287G.jpg
  • IMG_8239G.jpg
  • IMG_8304G.jpg
  • IMG_4835_G.jpg
  • IMG_8241G.jpg
  • Ucni nabidka.jpg
  • Ucni nabidka_firma.jpg