Tříletý obor vzdělání zakončený závěrečnou zkouškou. Absolventi získají výuční list.
Obsahem teoretického vyučování jsou všeobecně vzdělávací předměty - český jazyk, cizí jazyk, občanská nauka, matematika, chemie, základy ekologie, tělesná výchova a odborné předměty - společenská výchova, hospodářské výpočty, ekonomika, potraviny a výživa, technologie, stolničení, zařízení provozovny, výpočetní technika a technika administrativy.
Absolvent učebního oboru splňuje tyto požadavky:
- ovládá různé techniky obsluhy
- umí připravit slavnostní tabuli
- je schopen poskytovat informace o podávaných jídlech, a to i v cizím jazyce
- ovládá přípravu jednotlivých jídel, minutek, salátů a moučníků
- umí připravit míchané nápoje, dokončovat jídla před hostem (např. flambování)
- dovede sestavovat jídelní a nápojové lístky i menu pro různé příležitosti
- umí sestavit tabuli a stanovit cenu
- zná různé techniky vyúčtování s hostem atd.
Možnost nástavbového studia - ukončeno maturitní zkouškou
Barmanský a sommelierský kurz
Podívejte se na videoprezentaci oboru číšník.
Pracoviště odborného výcviku:
- Restaurace Národní dům
- Smíchovský zámeček
- Hotel Tennis club
- Restaurace Lázně
- Hradební pivnice
- BENETI U tří bříz
- Pohostinství Jaroslav Drábek Hrubčice
- Litovel klasik restaurant Konice
- Motorest Podkova Kelčice
- Čerpací stanice OMV Prostějov - Žešov
- U Hudečků