Číšník 65-51-H/01


Tříletý obor vzdělání zakončený závěrečnou zkouškou. Absolventi získají výuční list.
Obsahem teoretického vyučování jsou všeobecně vzdělávací předměty - český jazyk, cizí jazyk, občanská nauka, matematika, chemie, základy ekologie, tělesná výchova a odborné předměty - společenská výchova, hospodářské výpočty, ekonomika, potraviny a výživa, technologie, stolničení, zařízení provozovny, výpočetní technika a technika administrativy.
Absolvent učebního oboru splňuje tyto požadavky:
  • ovládá různé techniky obsluhy
  • umí připravit slavnostní tabuli
  • je schopen poskytovat informace o podávaných jídlech, a to i v cizím jazyce
  • ovládá přípravu jednotlivých jídel, minutek, salátů a moučníků
  • umí připravit míchané nápoje, dokončovat jídla před hostem (např. flambování)
  • dovede sestavovat jídelní a nápojové lístky i menu pro různé příležitosti
  • umí sestavit tabuli a stanovit cenu
  • zná různé techniky vyúčtování s hostem atd.
Možnost nástavbového studia - ukončeno maturitní zkouškou
Barmanský a sommelierský kurz
 
Podívejte se na videoprezentaci oboru číšník.
 
Pracoviště odborného výcviku:
  • Restaurace Národní dům
  • Smíchovský zámeček
  • Hotel Tennis club
  • Restaurace Lázně
  • Hradební pivnice
  • BENETI U tří bříz
  • Pohostinství Jaroslav Drábek Hrubčice
  • Litovel klasik restaurant Konice
  • Motorest Podkova Kelčice
  • Čerpací stanice OMV Prostějov - Žešov
  • U Hudečků
 
 
Edit Album Re-Order the Album Images

Fotogalerie číšník, servirka

Ćíšník, servirka

  • IMG_1008G.jpg
  • IMG_5058G.jpg
  • IMG_5877G.jpg
  • IMG_5904G.jpg
  • IMG_6409G.jpg
  • IMG_6413G.jpg
  • IMG_6419_rezG.jpg
  • IMG_8230G.jpg
  • PC060581G.jpg
  • IMG_5831G.jpg
  • IMG_5929G.jpg
  • IMG_8095G.jpg
  • IMG_6062G.jpg
  • IMG_6060G.jpg
  • IMG_6064G.jpg